Inductie poffertjespan: Beste inductie poffertjespannen van 2021

16 minuten lezen
inductie poffertjespan

Er is niets leuker dan poffertjes bakken. Maar dan natuurlijk wel in de beste inductie poffertjespannen van 2021. Deze zoete lekkernij bak je met de kinderen, maar ook voor jezelf. Bijvoorbeeld op een regenachtige zaterdagmiddag of door de week bij de koffie. In feite zijn poffertjes kleine pannenkoekjes. Ze smaken perfect met een klontje roomboter en poedersuiker. Het geheim van lekkere poffertjes begint bij een goede poffertjespan. En zeker als je gebruik maakt van inductie is dat belangrijk. In deze koopgids vertellen we je alles wat je moet weten over inductie poffertjespannen. Waar je op moet letten en wat de beste merken zijn.

Top 5 inductie poffertjespannen

1. The Windmill Poffertjespan

In deze inductie poffertjespan van The Windmill maak je de lekkerste poffertjes in een handomdraai. Deze platte pan is gemaakt van gietijzer wat je van enkele voordelen voorziet. De pan wordt goed gelijkmatig warm en heeft een lange levensduur. Nadat deze inductie poffertjespan van The Windmill is ingebrand, kun je beginnen met het bakken van de lekkerste poffertjes op inductie.

Deze pan is voorzien van 2 handige handvatten waarmee je de pan eenvoudig van de kookplaat neemt. Draag wel hittebestendige handschoenen. Deze inductie poffertjespan biedt [plaats aan 19 poffertjes per bakbeurt. Je houdt ze warm in de oven want deze pan is tevens ovenbestendig. Deze The Windmill poffertjespan voor inductie heeft een diameter van 30 centimeter. Met een gewicht van 2,3 kg is de pan voldoende stevig.

2. Relance Poffertjespan

Deze inductie poffertjespan van Relance voorziet je van alle gemakken en functies die je nodig hebt als je thuis aan de slag wilt als echte poffertjes specialist. Deze poffertjesplaat is geschikt voor koken op de inductie. De pan is voorzien van een emaille coating aan de buitenzijde en vervaardigd uit hoogwaardige gietijzer. De handvatten zijn ook gemaakt van gietijzer en voorzien van een emaille coating in de kleur blauw.

Deze pan kun je niet alleen gebruiken op de inductie kookplaat, maar ook in de oven. Handig voor het warm houden of opwarmen van deze zoete lekkernij. Met de inductie poffertjespan van Relance bak je tot wel 19 poffertjes in één keer. Doordat de pan is gemaakt van gietijzer worden ze gelijkmatig en snel gegaard. Deze poffertjespan voor inductie heeft een doorsnede van 24 cm en een gewicht van 2,6 kg.

3. Koock Amsterdam Poffertjespan

Deze prachtige inductie poffertjespan van Koock Amsterdam is een lust voor het oog. De pan heeft een vlakke bodem waardoor deze stabiel op jouw inductie kookplaat blijft staan. Door de vervaardiging uit hoogwaardig gietijzer is de pan stabiel en trekt de bodem niet krom. Door de pan voor gebruik goed in te branden, vorm je een natuurlijke aanbaklaag. Daarmee bak je zelf de mooiste en lekkerste poffertjes.

De handvatten zijn tevens gemaakt van gietijzer. Daardoor is de pan eenvoudig te verplaatsen. Bijvoorbeeld naar de tafel of naar de oven. Deze inductie poffertjespan van Koock Amsterdam is namelijk ook ovenbestendig. De platte gietijzeren pan heeft een doorsnede van 24 cm en een dikte van 2 cm. In deze poffertjespan met een gewicht van 3 kg, bak je tegelijkertijd tot wel 15 overheerlijke poffertjes.

4. Timar Poffertjespan

Met deze gietijzeren inductie poffertjespan van Timar kun je direct thuis aan de slag. De pan wordt namelijk compleet geleverd met een kwast en een prikvork. Handig voor het invetten van de pan en het omdraaien van de poffertjes. Deze krasbestendige pan is geschikt om te gebruiken op elke inductie kookplaat. Het hoogwaardige gietijzer zorgt voor een lange levensduur en een eenvoudig gebruik. Deze poffertjespan heeft een diameter van 24 cm.

Daarmee kun je tot wel 19 poffertjes bakken in één bakbeurt. Met een gewicht van ruim 2,4 kg blijft de pan stabiel op elk oppervlak en trekt de bodem niet krom. De pan pak je met warmtebestendige handschoenen op. Je kunt deze Timar poffertjespan voor inductie kookplaten tevens in de oven plaatsen als je dat wenst. Zo houd je de poffertjes lekker warm. Bijvoorbeeld als je ze niet direct uit de pan kunt serveren.

5. NCP Poffertjespan

Thuis aan de slag als hobby kok of professioneel poffertjesbakker? Dat doe je met deze inductie poffertjespan van NCP. De pan is vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. Dit zorgt voor een uitstekende verdeling van de warmte. Je bakt de poffertjes daardoor niet alleen snel bruin, maar ook gaar. Deze pan wordt geleverd met handige doseerfles voor het beslag, een kwast en een prikvork. Daarmee draai je de poffertjes heel makkelijk om. Deze inductie pan voor het maken van poffertjes is tevens voorzien van een antiaanbaklaag.

De pan heeft een diameter van 24 centimeter. Je kunt dus tot 19 poffertjes tegelijk bruin bakken op jouw inductie kookplaat. Met een gewicht van ruim 2 kg behoudt de pan zijn stabiliteit. Ook na veelvuldig gebruik. Door de gietijzeren handvatten pak je de pan met handschoenen eenvoudig op. Met het meegeleverde e-book heb je ook nog eens de beschikking over tal van lekkere en veelzijdige poffertjes recepten.

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van een inductie poffertjespan?

Natuurlijk zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten als je op zoek bent naar de beste inductie poffertjespannen. Je wilt immers zeker zijn van een goede aankoop waar je lang plezier van hebt. Poffertjes bakken en maken is nou eenmaal een leuke bezigheid. De mooiste en lekkerste exemplaren maak je natuurlijk met een goede pan.

Als je op zoek bent naar een poffertjespan die geschikt is voor een inductie kookplaat, is het in de eerste instantie belangrijk om te letten op het gebruikte materiaal.

Dit zegt namelijk wat over de levensduur van de pan. Daarnaast is ook de diameter belangrijk. Deze moet goed op de kookzone van jouw inductiekookplaat passen. Let ook op de meegeleverde accessoires en het gewicht van de pan. Zo kun je bij thuiskomst dus direct aan de slag met het bakken van deze zoete lekkernijen.

Materiaal

Een goede poffertjespan voor inductie kookplaten is meestal gemaakt van gietijzer. Ander materiaal zou namelijk kromtrekken door de hoge temperatuur waarop de poffertjes gebakken moeten worden. Een gietijzeren pan heeft als voordeel dat de warmte evenredig en snel wordt verdeeld. Je bakt dus altijd mooie poffertjes die perfect gaar zijn. Gietijzer wordt niet bewerkt en bevat dus ook geen giftige coatings.

Dat betekent wel dat je de pan goed moet inbranden voordat je deze in gebruik neemt. Als je dat eenmaal hebt gedaan, dan vormt de inductie poffertjespan van gietijzer zelf een antiaanbaklaag. Het bakken van mooie poffertjes die makkelijk loskomen van de bodem wordt op deze manier nog eenvoudiger. Als je kiest voor een pan van dit materiaal, dan maak je deze bij voorkeur met de hand schoon. Een inductie poffertjespan van gietijzer is namelijk niet vaatwasserbestendig.

Doorsnede

Ook de diameter van de poffertjespan die je kiest is belangrijk. Deze stem je af op een aantal zaken. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat inductie poffertjespannen goed op de zone van de kookplaat passen. Zo weet je namelijk zeker dat de pan gelijkmatig warm wordt en de poffertjes goed gaar. Heb je een inductie kookplaat met een flexibele zone? Dan kun je deze aan elkaar koppelen.

De diameter van de pan is dan minder belangrijk, maar zegt wel iets over hoeveel poffertjes je tegelijkertijd kunt bakken. Des te groter de doorsnede van de pan, des te meer inkepingen deze heeft heeft om te kunnen vullen met beslag. Kies voor een poffertjespan met 15 of zelfs 19 uitsparingen. Dat is vooral handig als je de gietijzeren inductie poffertjespan wilt gebruiken tijdens een kinderfeestje, verjaardag of speciale gelegenheid.

Accessoires

Bij de aanschaf van een inductie poffertjespan is het ook belangrijk om op de meegeleverde accessoires te letten. Zo kun je na de aankoop namelijk direct aan de slag met het bakken van de lekkerste poffertjes. En dat is handig, want als je kunt beschikken over de juiste accessoires, gaat dat nog makkelijker. Met het juiste kookgerei beschadig je de gietijzeren inductie poffertjespan niet, en kun je ze eenvoudiger draaien.

Accessoires kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een siliconen kwast voor het invetten van de pan. Er zijn tevens pannen te koop die worden geleverd met een prikvork. Met deze kleine vorkjes keer je de poffertjes heel makkelijk om zodat ze aan beide kanten even bruin worden. Met een doseerfles kun je het beslag mengen en in de uitsparingen gieten. Zonder dat je daarbij beslag morst op jouw inductie kookplaat of aanrecht.

Gewicht

Het gewicht van de poffertjespan zegt wat over de stabiliteit. Vooral bij poffertjespannen is dit belangrijk. Gietijzer is van nature een zwaar materiaal. Een goede inductie poffertjespan heeft dan ook een aanzienlijk gewicht. Deze kan variëren van 2 kg tot en met 3 kg of zelfs meer. De pan blijft daardoor altijd stabiel op de inductie kookplaat staan.

Een zware pan van gietijzer heeft echter nog een belangrijk voordeel. De bodem trekt namelijk niet zomaar krom. Dat heeft met het gebruikte materiaal te maken, maar ook met het gewicht van de poffertjespan. Doordat de uitsparingen recht blijven, kun je ze altijd evenredig vullen met beslag. Je krijgt dan evengrote poffertjes die dezelfde garing hebben. 

Beste inductie poffertjespan merken op de markt

Natuurlijk kies je liever voor de beste merken op de markt als je op zoek bent naar een goede poffertjespan. Dat garandeert je namelijk van een praktisch gebruik en een pan van duurzaam materiaal. Elk merk heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Dat geldt natuurlijk ook voor poffertjespannen. Maar wat zijn de beste merken op de markt? En wat maakt juist dat merk zo goed? Kies jij voor een poffertjespan van The Windmill, Relance of Koock Amsterdam?

  • The Windmill: als je kiest voor het merk The Windmill, kies je voor kwaliteit. De pannen zijn gemaakt van hoogwaardig gietijzer wat stevigheid en stabiliteit garandeert. The Windmill inductie pannen hebben ook een comfortabel design en kunnen tevens in de oven worden geplaatst. Pannen van dit merk staan tevens bekend om hun lange levensduur.   
  • Relance: Relance poffertjespannen voor een inductie kookplaat hebben een prachtig design en worden vervaardigd uit gietijzer. Dit natuurlijke materiaal garandeert een lange levensduur. Relance pannen hebben een emaille coating. Daardoor heb je dus geen last van aangebakken restjes of verbrande poffertjes. Dit merk staat bekend om de hoogwaardige afwerking die je voorziet van het comfort dat je nodig hebt tijdens het bakken.
  • Koock Amsterdam: als je kiest voor een merk als Koock Amsterdam haal je een pan in huis van Hollandse makelij. De inductie poffertjespan worden gemaakt van de hoogste kwaliteit gietijzer en zijn compact van formaat. Daarmee heeft het merk een pan op de markt gebracht die geschikt is voor vrijwel elk formaat kookzone.
  • Timar:  met een poffertjespan van Timar kies je voor kwaliteit. De pannen hebben een grote doorsnede waardoor je in één bakbeurt voldoende poffertjes kunt maken voor meerdere personen. Timar pannen kenmerken zich door de zware kwaliteit gietijzer en de hoge kwaliteit in afwerking. De pannen zijn krasbestendig en kunnen tevens in de oven worden geplaatsts.

Inductie poffertjespannen trends in 2021

Poffertjes bakken is iets wat we kennen van Oud-Hollandse gebakkramen, maar doe je met de juiste inductie poffertjespannen nu ook thuis. Gietijzeren pannen zijn daarbij de trend. Ook zien we steeds meer pannen die worden geleverd met de juiste accessoires. Zoals bijvoorbeeld een invetkwast van siliconen, een prikvork voor het omdraaien van de poffertjes en een doseerfles. Zo kun je dus thuis als professioneel poffertjesbakker aan de slag. Kies voor een compacte pan voor 15 poffertjes of pak lekker uit met een inductie poffertjespan voor maar liefst 19 overheerlijke lekkernijen.

Samenvattend

Dat poffertjes bakken op een inductie kookplaat dé trend is  voor 2021, mag aan de hand van de bovenstaande koopgids duidelijk zijn. Vrijwel ieder goed merk heeft wel een gietijzeren poffertjespan in het assortiment. Bijvoorbeeld met 15 of zelfs 19 uitsparingen. Wil je liever een complete set kopen? Kies dan voor een poffertjespan met accessoires. De bodem van deze pannen is kras bestendig en kunnen tevens in de oven worden gebruikt. Zo voorzie je elke verjaardag of speciale gelegenheid in een handomdraai van de lekkerste poffertjes. Eet ze met poedersuiker en roomboter, of lekker warm uit de pan.