Beste inductie adapters van 2021

16 minuten lezen
beste inductie adapter

De kans is erg groot dat je op zoek bent naar een inductie adapter voor jouw fornuis. Er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Wil je de juiste inductie adapter kopen dan is het van belang om te kiezen voor een product van een hoogwaardige kwaliteit. Nu lang niet iedereen bekend is met het kopen van een nieuwe adapter hebben we besloten om de belangrijkste info in dit artikel op een rijtje te zetten. Dankzij deze info weet je zeker dat niet meer met een slechte inductie adapter thuis hoeft te komen.

Inductie adapter top 5

 1. Kingkoff inductie adapter RVS

Al een lange tijd op zoek naar een inductie adapter? Dan zal je met dit product niet de fout in kunnen gaan. Deze adapter van het bekende merk Kinghoff is voorzien van de sterkste materialen. Zo is dit product gemaakt van een sterk soort RVS. Dit materiaal staat bekend om het feit dat het de warmte goed kan verdelen en dat het ook nog eens er lang mee zal gaan. Deze inductie adapter is 23 cm in omvang. Dit maakt hem ideaal voor op jouw fornuis om bijvoorbeeld een koffiepotje mee warm te maken. De adapter ziet er door de zilveren kleur ook nog eens erg luxe uit. Het is met deze adapter mogelijk om ook oude pannen te blijven gebruiken op je fornuis, zonder dat je bang hoeft te zijn voor schade aan je keukengerei, zeker een goed product om te kiezen.

 • Risoli inductie adapter

Mocht je het niet erg vinden om wat meer te betalen en echt op zoek zijn naar de beste kwaliteit die je op dit moment maar kunt dan raden wij je aan om te kiezen voor deze inductie adapter. Dit product is namelijk erg sterk in verhouding tot enkele andere opties die je kunt vinden. De inductie adapter is voorzien van een prettig handvat waarmee je hem prettig op het fornuis kunt zetten. De keuze voor kunststof op het handvat zorgt ervoor dat je jouw handen niet meer zo snel zal branden. Een groot voordeel van deze inductie adapter is dat het mogelijk is om uit diverse maten te kiezen. Zo is het mogelijk om te gaan voor het 22 cm of het 26 cm model. Deze verscheidenheid maakt het voor iedereen mogelijk om uit te komen bij de adapter die past bij wat hij of zij zocht.

 • Scanpart inductie adapter

Indien je jouw oude pannen op de best mogelijke manier wilt gebruiken op je inductie fornuis dan is het zeker geen verkeerd idee om deze adapter te overwegen voor bij jou in huis. Het is echt zo dat dit een van de beste inductie adapters die je op dit moment maar kunt vinden. Wat wij een groot voordeel vinden van deze adapter is het feit dat hij is voorzien van een afneembaar handvat. Dit zorgt ervoor dat je deze eenvoudig schoon kunt maken als hij vies is geworden. Dit geldt natuurlijk ook voor de adapter zelf. Doordat deze adapter is gemaakt van een sterk soort RVS is het ook nog eens mogelijk om hem in de vaatwasser te zetten als je dit graag wilt. Hoewel dit zeker geen goedkope adapter is, is het wel een van de beste modellen die je maar kunt vinden.

 • Bialetti adapter

Wist je dat het helemaal niet nodig is om een hoge prijs te betalen voor een inductie adapter voor bij jou op het fornuis. Met deze adapter heb je namelijk een goede kwaliteit in handen, voor een erg lage prijs in verhouding tot andere modellen die er te vinden zijn. Deze adapter is voorzien van een prettig handvat wat je met veel comfort vast kunt houden tijdens het koken. Hou er wel rekening mee dat deze adapter maar 13 cm in omvang is. Dit maakt het een kleinere adapter dan enkele andere modellen die we hierboven hebben laten zien. Ondanks de relatief kleine omvang is dit een adapter die aan al jouw eisen zal voldoen. Deze adapter is gemaakt van aluminium. Dit brengt met zich mee dat hij erg licht is, maar ook dat het helaas niet mogelijk is om hem schoon te maken in de vaatwasser na gebruik.

 • 4goodz adapter

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor deze inductie adapter van het merk 4goodz. Dit merk staat ook weer bekend om het feit dat zij goede producten weten te leveren voor een relatief lage prijs. Met deze adapter beschik je over een adapter van ruim 23 cm. Dit maakt hem meer dan groot genoeg om alle soorten pannen warm te kunnen maken. Deze adapter is voorzien van een volledig metalen behuizing. Dit zorgt ervoor dat hij een luxe uitstraling met zich meekrijgt en dat hij duurder oogt dan dat hij in feite is. Een klein nadeel is wel dat deze adapter door de volledige metalen grip wat warmer kan worden. Afhankelijk van de hitte is het dus handig om even een handvat te gebruiken om hem op te pakken. Los van dit kleine minpuntje is het ene adapter waar je niet de fout mee in zal gaan.

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van inductie adapter?

Het bovenstaande geeft je een prettig overzicht met goede inductie adapters die je op dit moment kunt vinden. Kies je ervoor om voor een van deze producten te kiezen dan weet je zeker dat je een prima aankoop in handen zult hebben. Nu is het uiteraard ook mogelijk om zelf op zoek te gaan. Mocht je besluiten om zelf een inductie adapter te zoeken dan is het van belang om altijd rekening te houden met de volgende factoren. Alleen hiermee kan je de juiste aankoop maken.

 • Het materiaal van de adapter – het eerste waar je goed naar moet kijken bij de aanschaf van een goede inductie adapter is het materiaal. Over het algemeen kom je uit bij de adapters die gemaakt zijn van een sterk RVS materiaal. Het grootste voordeel van dit materiaal is het feit dat het erg duurzaam is ten opzichte van andere soorten materialen. Dit materiaal loopt namelijk geen risico op aanslag of verkleuring, zelfs niet als je de nieuwe inductie adapter vaak gebruikt. Daar komt bij dat dit materiaal niet zo snel zal plakken, hierdoor is het in feite mogelijk om gelijk eten klaar te maken op de plaat. Een aluminium adapterschijf is ook een optie om voor te gaan. Deze inductie adapter staat bekend om de snelle diffusietijd, evenals een enorm hoge verwarmingskwaliteit. Bovendien is schoonmaken eenvoudig, want een goede aluminium inductie adapter is vaatwasmachinebestendig. Het is dus een persoonlijke keuze om te maken.
 • De handgreep van de adapter – heb je een keuze gemaakt over het materiaal dan is het van belang om na te denken over de handgreep van de inductie adapter. De handgreep is een super belangrijk element voor de manoeuvreerbaarheid van je inductie-adapter. Wij raden je aan om te kiezen uit modellen die zijn uitgerust met een handvat met een niet-warmte geleidende coating. Deze blijft namelijk altijd koud, iets wat natuurlijk wel van pas komt als op warmtebronnen aan de slag gaat met het koken. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een inductie adapter met een afneembare handgreep. Hiermee kan je hem namelijk makkelijk in de vaatwasser zetten als je hem hebt gebruikt. Een afneembaar handvat maakt uw inductie-adapter bovendien gemakkelijk op te bergen en af te wassen.
 • De bovenkant van het product – het lijkt misschien gek maar ook de bovenkant van de adapter speelt een belangrijke rol bij het maken van je aankoop. Kies het liefst voor een inductie adapter met een relaisschijf met een glad oppervlak. Deze fungeert dan als een fornuis. Dit zorgt ervoor dat je het eten direct op het bakje kunt verwarmen. Het antikleefkarakter van een inductie adapter zorgt bovendien voor een gemakkelijke reiniging. Op dit punt heeft het gladde oppervlak een streepje voor op een “gegroefde” textuur. Hier kan je namelijk al snel te maken krijgen met vuil wat blijft liggen. Zeker geen verkeerde optie om even goed bij stil te staan voor het kopen van een inductie adapter.
 • De steuntjes van het model – de volgende factor die van belang is, is de aanwezigheid van steuntjes aan de onderkant van de inductie adapter. Een inductie adapter met voetjes aan de onderzijde garandeert eveneens een optimale opwarmingskwaliteit. Dit houdt ook wel in dat de schijf makkelijk warm zal worden en dat je er echt alles uit kunt halen. Deze steuntjes beperken het warmteverlies aanzienlijk en beschermen je inductiekookplaat tegen het risico van krassen. Zeker niet onbelangrijk als het aankomt op het maken van deze aankoop.
 • De accumulerende laag – dit is een factor die erg belangrijk is maar die helaas nog wel eens over het hoofd wordt gezien. Het is zeker handig om te kiezen voor een aluminium accumulatie laag op de adapter. De opwarmtijd en de opwarmkwaliteit worden hiermee namelijk aanzienlijk verbeterd. Dit zorgt ervoor dat je minder lang hoeft te wachten voor alles warm is, iets wat natuurlijk goed van pas kan komen.
 • Het verbindingspunt van de handgreep – check als laatste even wat voor soort inductie adapter je op het oog hebt en welke verbindingspunt deze heeft. Dit punt zit tussen het handvat en de plaat, je kunt het eigenlijk niet missen. Het is de bedoeling dat deze niet buiten het horizontale vlak van de plaat uitsteekt. Dit maakt het namelijk mogelijk om keukengerei te gebruiken met een diameter die groter is dan die van de plaat.

Beste inductie adapter merken op de markt

Naast de factoren die we hierboven al hebben laten zien is het ook van belang om goed stil te staan bij het merk wat je op het oog hebt voor jouw inductie adapter. Het is namelijk zo dat lang niet ieder merk dezelfde kwaliteit weet te bieden. Om je net even wat beter op weg te helpen hebben we het voor jou wat makkelijker gemaakt door de beste merken inductie adapters op een rijtje te zetten.

 • Kinghoff – als het aankomt op het kopen van een goede inductie adapter is het merk Kinghoff een prima optie om voor te gaan. Dit merk staat bekend om het feit dat zij zeer goede inductie adapters aanbieden voor een relatief lage prijs. De adapters die je bij dit merk kunt kopen zijn allen gemaakt van een sterk soort RVS. Door de keuze voor dit sterke materiaal ben je altijd wel voorzien van een inductie adapter die lang mee zal gaan.
 • Risoli – ook met dit merk weet je zeker dat je een goede kwaliteit in handen zult hebben. Dit merk is iets duurder dan de optie van hierboven. Hier staat alleen wel weer tegenover dat je ook gelijk een iets hogere kwaliteit kunt verwachten. Er zijn met dit merk diverse maten waar je voor kunt kiezen, zo kan je gaan voor de 22 cm en 26 cm modellen. Mocht je wat meer te besteden hebben dan raden wij je zeker aan om dit merk te overwegen.

De inductie adapter trends in 2021 

Inductie koken is op dit moment natuurlijk mateloos populair. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat de adapters steeds beter zijn geworden. Dit is met name terug te zien in het feit dat de inductie adapters steeds dunner zijn geworden, zonder hiervoor afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dit brengt met zich mee dat de inductie adapters nog minder plek innemen.

Samenvattend

Mocht je zelf op zoek zijn naar een inductie adapter dan raden wij je zeker aan om te kiezen voor een van de adapters die we in dit artikel hebben laten zien. Deze staan namelijk stuk voor stuk bekend om de enorm hoge kwaliteit die zij te bieden hebben. Dankzij de informatie uit dit artikel weet je ook waar je op moet letten als je zelf op zoek gaat naar een inductie adapter.