Inductie Grillplaat: Beste inductie grillplaten van 2021

16 minuten lezen
grillplaat inductie

Koken op inductie is op dit moment steeds vaker de standaard in huis. Dit komt deels door het feit dat het gewoon handig is en deels door het feit dat het vele malen duurzamer is dan koken op gas. Mocht je zelf optimaal willen koken op inductie dan is het van groot belang om een goede inductie grillplaat in huis te halen. Dankzij een inductie grillplaat weet je zeker dat je al jouw groenten of vlees heerlijk kunt bereiden, zonder bang te hoeven zijn dat het aanbrandt. Om je goed op weg te helpen laten we je in dit artikel alles zien wat je moet weten over get kopen van een inductie grillplaat.

Inductie Grillplaat top 5

 1. Green Pan Essential

Dit is een erg bijzondere inductie grillplaat om te zien. In tegenstelling tot veel andere modellen is deze inductie grillplaat namelijk gemaakt van keramiek. De keuze voor dit materiaal brengt met zich mee dat de pan erg luxe aanvoelt in verhouding tot de opties van hieronder. Dit is echter niet het enige voordeel van deze plaat. Het is namelijk ook nog eens zo dat deze inductie grillplaat vrij is van een PFAS laag. Dit houdt in dat je op een volledig veilige manier kunt koken, wetende dat je geen rare stoffen binnen zult krijgen bij langdurig gebruik. Met deze inductie grillplaat heb je ondanks de afwezigheid van de PFAS laag geen behoefte aan extreme hoeveelheden boter of olie. Hierdoor is het een prima optie voor de mensen die net even wat goedkoper willen gaan kopen. Hou er wel rekening mee dat je deze pan eigenlijk met de hand af moet wassen.

 • Tefal Expertise grillplaat

Zoals je weet heb je met een inductie grillplaat van Tefal altijd een uitstekende kwaliteit voor handen. Dit is dan ook niet anders met de inductie grillplaat die je hier ziet staan. Deze plaat is super eenvoudig te gebruiken door het lichte gewicht. Het aluminium zorgt ervoor dat je de pan makkelijk van het vuur kunt halen zonder ook maar enige last te krijgen van spierpijn. Wat deze inductie grillplaat echter echt uniek maakt is het feit dat hij is voorzien van een Thermo Spot effect. Dit houdt in dat er een effen rode punt op het midden van de pan verschijnt wanneer de juiste temperatuur is bereikt. Daar komt ook nog eens bij dat je deze inductie grillplaat eenvoudig kunt gebruiken op alle soorten fornuizen. Je kunt hem zelf in de oven stoppen tot een temperatuur van 175 graden. Niet voor niets de tweede pan op ons lijstje.

 • Coninx inductie grillplaat

Deze inductie grillplaat is ideaal voor de mensen die een inductie grillplaat zoeken voor niet al te veel geld. Deze inductie grillplaat is te herkennen aan het feit dat je hem voor alle soorten fornuizen kunt gebruiken. Hoewel je hem niet in de oven kunt stoppen is het alsnog een prima optie om voor te gaan. Deze inductie grillplaat is voorzien van een prettig handvat waarmee je hem zonder zorgen vast kunt houden tijdens het koken. Net als de allereerste pan is deze pan volledig veilig te gebruiken. Dit komt met name door het feit dat deze inductie grillplaat is aan te merken als 100% PFOA vrij. De omvang van 28 cm maakt het mogelijk om alle soorten vlees klaar te maken.

 • BK Easy Inductie

Voor een inductie grillplaat is het echt niet nodig om de hoofdprijs te betalen. Dat is iets wat duidelijk is met deze prima plaat. Deze inductie grillplaat is echt ideaal voor tijdens het koken. De plaat beschikt over een zeer sterke PFOA Teflon laag. Deze laag zorgt ervoor dat je je gen zorgen meer hoeft te maken over etensresten die aankoeken tijdens het bakken. Het is een inductie grillplaat die erg snel warm is. Dit zorgt ervoor dat je niet meer lang hoeft te wachten tijdens het koken, voor je het weet is je vlees al gaar. Dankzij de prettige kunststof greep kan je jouw pan vastpakken, zonder dat je bang hoeft te zijn om je handen te verbranden. Een klein minpuntje van deze inductie grillplaat is wel dat je hem niet kunt gebruiken voor in de oven. Los van dit is het echt een prima keuze om voor te gaan voor bij jou in de keuken. 

 • Le Creuset inductie grillplaat

Mocht je op zoek zijn naar een inductie grillplaat en het niet erg vinden om hier wat meer voor te betalen dan raden wij je aan om voor deze inductie grillplaat te kiezen. Hoewel deze inductie grillplaat inderdaad duurder is dan de bovenstaande opties krijg je hier wel gelik de best mogelijke kwaliteit voor terug die je maar kunt vinden. Deze inductie grillplaat is gemaakt van gietijzer. Zoals je weet staat dit materiaal bekend om de zeer lange levensduur. Maar het staat ook bekend om het feit dat het water langer duurt voordat het warm is. Het voordeel hiervan is dat je vlees altijd weer perfect gaar zal worden. De ruime omvang van 36 cm maakt het een super handige aanwinst voor bij jou in huis. Een leuke toevoeging is dat er een patroontje van een koe in de inductie grillplaat te vinden is.

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van inductie grillplaat? 

Het bovenstaande heeft je als het goed is laten zien wat de beste inductie grillplaten zijn die je op dit moment kunt vinden voor bij jou in huis. Nu staat het je natuurlijk ook vrij om zelf op zoek te gaan naar een goede inductie grillplaat. Mocht je zelf een inductie grillplaat willen kopen dan is het van belang om goed stil te staan bij je aankoop. Om ervoor te zorgen dat je niet meer met een miskoop thuis kunt komen hebben we hieronder de belangrijkste factoren voor het kopen van een inductie grillplaat voor je op een rijtje gezet. Neem dit zeker even goed door voordat je zomaar iets koopt.

 • Anti-aanbak laag of niet – als eerste is het handig om na te denken over de vraag of je op zoek bent naar een inductie grillplaat met of zonder antiaanbaklaag. Bij de inductie grillplaat is deze factor van doorslaggevend belang, dit in tegenstelling tot andere pannen die je kunt kopen. Hoewel het belangrijk is je ingrediënten goed in te vetten om te voorkomen dat ze blijven plakken, hebben sommige braadpannen een betere antiaanbaklaag dan andere. Het voordeel van een goede antiaanbaklaag is natuurlijk dat je geen last meer hebt van vlees wat blijft plakken op de pan. Mocht je nu niet willen gaan voor een antiaanbaklaag dan is het ook een optie om te kiezen voor een inductie grillplaat zonder laag, al komen deze wel wat minder vaak voor dan de modellen met laag.
 • De lijnen van de pan – een inductie grillplaat staat natuurlijk bekend om het feit dat je hier diverse lijnen op kunt vinden. Deze lijnen zorgen ervoor dat je vlees of groente wat hoger komt te liggen. Hierdoor wordt het beter gaan en zal het vlees gelijk gegaard worden. Om de perfecte gestreepte afwerking op je voedsel te krijgen, moeten de randen hoog en scherp gedefinieerd zijn. Als je kiest voor een inductie grillplaat met te lage lijnen op de bodem dan is de kans groot dat je niet alles uit je gerechten weet te halen. Kies daarom altijd voor een goede inductie grillplaat die is voorzien van hoge naden die je eten zo goed mogelijk klaar maken.
 • Het gewicht van de pan – de volgende factor om bij stil te staan is het gewicht van de pan die je op het oog hebt. Lang niet iedereen heeft genoeg sterkte in zijn of haar pols om zware bakpannen rond te slepen. Mocht je zelf niet zo sterk zijn dan is het handig om te kiezen voor een inductie grillplaat van een wat lichter materiaal. De inductie grillplaten die zijn gemaakt van aluminium wegen minder dan de modellen van bijvoorbeeld RVS of gietijzer. Wel is het zo dat de zwaardere materialen wel gelijk wat sterker zijn. Uiteindelijk is het dus een persoonlijke keuze om te maken. 
 • De ovenbestendig van de pan – dit is een functie die we niet bij iedere inductie grillplaat zien, al is het wel echt een belangrijke factor om bij stil te staan bij het kopen van een goede plaat. Een grill die van het fornuis naar de oven kan, geeft je een grote flexibiliteit over wat je erin kunt koken. Zo kan je bijvoorbeeld eerst je groenten licht grillen om deze vervolgens nog even in de oven te gooien. Ook is het met een ovenbestendige inductie grillplaat mogelijk om je eten langer warm te houden. Mocht je hebben gekookt maar is je partner wat later dan hoef je het alleen maar even in de oven te zetten. Dit maakt het zeker een belangrijke factor om in het achterhoofd te houden.
 • De vaatwasmachinebestendigheid – het is echt prettig om een inductie grillplaat te kopen die je in de vaatwasser kunt stoppen. Het voordeel hiervan is dat je alle etensresten makkelijk van de plaat af kunt halen. Als je een inductie grillplaat koopt die niet in de wasmachine kan dan zal je iedere avond met de hand af moeten wassen.
 • Omkeerbaarheid van de pannen – als laatste kan je even kijken of de inductie grillplaat die je op het oog hebt omgedraaid kan worden. Dit zijn ook wel speciale grilpannen die om kunnen worden gedraaid tot een bakplaat. Deze zijn veelzijdiger, omdat u grill en bakplaat in één product hebt. Maar terwijl sommige grill- en bakplaatpannen zijn ontworpen met lange handgrepen is het mogelijk dat je bij de omkeerbare inductie grillplaat alleen maar handgrepen aan de zijkant van de pan hebt. Over het algemeen is dit niet iets wat echt nodig is voor de gemiddelde gebruiker.

Beste inductie grillplaat merken op de markt

Ben je op zoek naar een inductie grillplaat voor tijdens het koken dan zijn er veel merken om voor te kiezen. Deze verscheidenheid aan merken maakt het voor veel mensen lastig om de knoop door te hakken. Voor welk merk zou je namelijk moeten kiezen vraag je je af? Als je de best mogelijke kwaliteit in handen wilt hebben dan is het handig om te kiezen voor een van de onderstaande opties:

 • Tefal – het merk Tefal is natuurlijk een begrip geworden als het aankomt op het koken. Dit komt met name door het feit dat dit merk echt een uitstekende kwaliteit weet te leveren als we kijken naar de beste grill platen voor op inductie fornuizen. De sterke materialen zorgen ervoor dat je met een inductie grillplaat van dit merk jarenlang plezier kunt hebben.
 • Le Creuset – ook met dit merk weet je zeker dat je een prima aankoop hebt gemaakt. Hoewel dit merk duurder is dan Tefal is het ook gelijk een iets beter merk. Dit zien we met name terug op het gebied van design. De inductie grillplaten van Creuset zullen keer op keer prachtig staan bij jou in de keuken.
 • BK Easy – als laatste is het mogelijk om te kiezen voor het merk BK Easy. Dit merk staat juist bekend om het feit dat zij lagere prijzen hanteren dan de concurrenten. Door deze voordelige prijzen kan je veel geld besparen bij de aankoop van een nieuwe inductie grillplaat. Ondanks de voordelige prijs zal je alsnog voorzien zijn van een uitstekende kwaliteit.

De inductie grillplaat trends in 2021

Het zal je niet verbazen dat er veel innovatie plaatsvindt op het gebied van pannen. Dit is dan ook niet anders voor de inductie grillplaat. Bij de inductie grillplaat zien we dat er nieuwe materialen op de markt komen zoals aluminium die ervoor zorgen dat de inductie grillplaat veel lichter wordt dan voorheen. Hierdoor is het nog makkelijker om de pan prettig in de hand te nemen tijdens het koken.

Samenvattend

Mocht je zelf op inductie koken dan is het echt geen verkeerd idee om ook een inductie grillplaat te kopen. Dankzij een van de inductie grillplaten die we in dit artikel hebben laten zien weet je zeker dat je een prima kwaliteit in huis zult hebben. Kies je voor een van de andere pannen dan weet je dankzij de informatie uit dit artikel in ieder geval waar je op moet letten bij het maken van je aankoop.