Inductie Fluitketel: Beste inductie fluitketels van 2021

16 minuten lezen
beste inductie fluitketel

Veel mensen die water aan de kook willen brengen kiezen ervoor om de waterkoker te gebruiken. Hoewel dit natuurlijk prima kan is het ook mogelijk om te kiezen voor een alternatief. Met behulp van de fluitketels is het namelijk mogelijk om jouw water op een echt authentieke manier te koken, met een knipoog naar het verleden. Ben je benieuwd wat er komt kijken bij de aankoop van fluitketels? Lees dan snel even verder, in dit artikel hebben we namelijk alles onder elkaar gezet wat je moet weten over het maken van deze bijzondere aankoop voor bij jou in de keuken.  

Inductie Fluitketel top 5

 1. Le Creuset Tradition fluitketel

Komt het aan op de aankoop van fluitketels dan is dit merk natuurlijk het eerste wat bij je te binnen zal schieten. Dit komt door het feit dat de fluitketels van dit merk echt voorzien zijn van de hoogste kwaliteit die je maar kunt vinden. Met de Tradition fluitketel weet je zeker dat je iets unieks in huis hebt. Deze fluitketel kan niet alleen gebruikt worden voor op een fornuis met inductie, maar ook op elektrisch of op gas. Het is een fluitketel die is te herkennen aan de retro stijl. Door deze speciale stijl voorzie je jouw keuken van net even wat meer kleur. Om nog niet eens te beginnen over de prettige grip die er op de bovenkant van de fluitketel te vinden is. Dankzij deze grip is het super eenvoudig om het water in te schenken wanneer je het aan de koop hebt gebracht. Let op, er zijn heel veel verschillende leuke kleuren!

 • Hario V60 Buono

Mocht je nu een goede fluitketel willen kopen zonder dat je hiervoor gelijk de hoofdprijs kwijt bent dan is dit echt een prima optie om te kiezen. Deze fluitketel is net als de bovenstaande optie met alle soorten warmtebronnen te gebruiken. Dit maakt het echt een stuk makkelijker om hem op de best mogelijke manier in gebruik te nemen. Deze fluitketel heeft een inhoud van 1 liter. Dit is was minder dan andere modellen. Het voordeel hiervan is echter dat het makkelijker is om hem mee te nemen. Mocht je bijvoorbeeld op vakantie gaan dan komt dit zeker van pas. De gekronkelde tuit zorgt ervoor dat je niet meer loopt te knoeien tijdens het inschenken van het water. Een prima fluitketel voor een zeer schappelijke prijs, wat wil je nog meer hebben voor je aankoop?

 • Edënbërg Classic fluitketel

Iedereen die houdt van een authentieke fluitketel zal helemaal gek zijn van deze fluitketel. Zoals je wel kunt zien is dit namelijk een fluitketel die is voorzien van een vrolijke print. Door de bolletjes aan de zijkant van de ketel wordt hij voorzien van een vrolijke uitstraling. De ketel zelf is gemaakt van een sterk soort RVS metaal. De keuze voor dit metaal brengt met zich mee dat je voor een geruime tijd veel plezier kunt hebben aan je aankoop. Ook wordt deze fluitketel geleverd met een sterke handgreep van kunststof. De keuze voor kunststof zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van warm handen tijdens het inschenken, wel zo prettig als je met koken water aan de haal gaat. De dop op de fluitketel zorgt voor een mooie fluittoon wanneer het water eindelijk aan de kook is.

 • Fluitketel Inductie Gas Waterkoker

Ook dit is echt een uitzonderlijk goede fluitketel om te overwegen voor jouw aankoop. Het bijzondere aan dit model is natuurlijk dat hij is voorzien van een bijzonder handvat. Dit handvat ziet er echt mooi uit door de aanwezigheid van het houtnerf. De grijze kleur zorgt ervoor dat de fluitketel bij iedereen mooi zal staan in de keuken. Het is mogelijk om deze fluitketel te gebruiken op alle soorten fornuizen, dit geldt dan natuurlijk ook voor de inductie kookplaten. Het is een fluitketel met een inhoud van ruim 3 liter. Het feit dat de inhoud zo groot is maakt het mogelijk om al jouw gasten van thee te voorzien. Dit maakt het een ideale aanwinst voor mensen die vaak gasten over de vloer hebben en die hen het liefst in stijl willen serveren.

 • Zwilling fluitketel

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor deze fluitketel van het merk Zwilling. Dit merk is wat minder bekend in ons land, het komt van oorsprong namelijk uit Duitsland. Laat dit je echter niet weerhouden om hem te bestellen. Het is namelijk een prima fluitketel om zelf in huis te halen. Deze fluitketel is voorzien van een inhoud van 1.6 liter. Dit maakt hem tot een vrij compact model. Ideaal voor de mensen die niet zoveel ruimte hebben of die graag een fluitketel meenemen op vakantie. Deze fluitketel kan op ieder soort fornuis gebruikt worden. Naast het koken op gas kan je hem ook gebruiken voor inductie of op een keramisch fornuis. Het feit dat deze fluitketel is gemaakt van een zeer sterk soort RVS materiaal brengt met zich mee dat deze ketel jarenlang mooi zal blijven. Met deze fluitketel kan je eigenlijk niet de fout in gaan voor bij jou in huis.

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van fluitketels? 

Wanneer je ervoor kiest om een van de fluitketels te bestellen die we hierboven hebben laten zien dan weet je zeker dat je een prima kwaliteit in handen zult hebben. Nu is het natuurlijk ook goed mogelijk dat je zelf even op zoek wilt gaan naar mooie fluitketels voor in huis. Mocht dit kloppen dan zijn er een aantal belangrijke factoren die je altijd mee zou moeten nemen bij het maken van je aankoop. Welke factoren zijn dit vraag je je af? Hieronder hebben we dé belangrijkste dingen voor de aankoop van fluitketels even op een rijtje gezet:

 • Het materiaal van de ketel – op de eerste plaats is het van belang om stil te staan bij het materiaal wat je koopt voor je aankoop. Over het algemeen is het verstandig om te kiezen voor RVS, ook wel roestvrij staal. Roestvrij staal heeft een lange levensduur in vergelijking met andere soorten waterkokers. De fluitketel van RVS kan worden gebruikt voor het koken van water en thee en is gemaakt van staal met een emaillaagje boven op het staal. Het voordeel van dit materiaal is dat het erg sterk is maar dat het ook nog eens erg simpel schoon te maken is. Daar komt bij dat het materiaal in staat is om snel op te warmen, hierdoor is het erg efficiënt wanneer het wordt gebruikt om water te koken. Als alternatief kan je kiezen voor gietijzer. Dit is nog sterker, alleen warmt het minder snel op.
 • De warmtebron voor de ketel – kijk vervolgens naar de soort warmtebron die gebruikt kan worden met de ketel. Het is van cruciaal belang een waterkoker te kopen die compatibel is met de warmtebron die je thuis gebruikt. Als je gas gebruikt, koop er dan een die op gas werkt. En als je graag op inductie kookt, kan het handig zijn een inductie waterkoker te kopen. Zoals je wel hebt kunnen zien is het vandaag de dag ook mogelijk om te kiezen voor de fluitketels die op alle soorten warmtebronnen gebruikt kunnen worden. Controleer het wel echt even goed, het is vervelend als je er pas later achter komt dat de fluitketel die je op het oog hebt niet thuis gebruikt kan worden voor op het fornuis.
 • De inhoud van de ketel – het spreekt voor zich dat je ook goed moet kijken naar de inhoud van de ketel die je op het oog hebt voor bij jou in huis. De hoeveelheid thee die je met de waterkoker kunt zetten, is een belangrijke overweging als je een waterkoker wilt kopen die een grote hoeveelheid water kan bevatten. Hiermee is het namelijk mogelijk om gelijk veel water in een keer te koken. Over het algemeen zullen de fluitketels zo’n 1 tot 2 liter aan inhoud bevatten. Echter kan je ook kiezen voor de grotere modellen. Sommige modellen kunnen tot wel 4 liter water aan de kook brengen. Hiermee heb je genoeg om al jouw gasten van een kopje thee te kunnen voorzien.
 • De prijs van de ketel – iedereen heeft een andere prijs voor ogen als het aankomt op het kopen van fluitketels. Nu de prijzen tussen de fluitketels sterk kunnen verschillen is het dan ook echt van groot belang om jouw budget altijd in gedachten te houden bij het maken van je aankoop. Het is mogelijk om een goedkope waterkoker te kopen, al zullen deze wellicht wel iets sneller kapot gaan. Dit kan ervoor zorgen dat je in de toekomst meer geld kwijt voor een vervanging of voor een reparatie. Om het zekere voor het onzekere te nemen is het geek gek idee om een goede fluitketel te kopen die is voorzien van de best mogelijke kwaliteit materialen. Voor een goede fluitketel is het dan ook echt zo dat je op de lange termijn geld kunt besparen. Zie het dan ook als een investering die je maakt voor bij jou in de keuken.
 • Het gebruiksgemak – het laatste om even goed bij stil te staan bij het kopen van een fluitketel is de mate van gebruiksgemak. Een goede fluitketel moet je in staat stellen om de inhoud met gemak uit te gieten. Hij moet comfortabel in gebruik zijn en een optimale doorstroming mogelijk maken. Een waterkoker met een schenktuit met een hoge mate van controle is het meest aan te bevelen. Als je een fluitketel koopt die niet prettig inschenkt dan is het eigenlijk vragen om problemen. De kans is namelijk groot dat je hiermee zal gaan knoeien, niet wat je wilt hebben als je net mensen over de vloer hebt natuurlijk.

Beste fluitketels merken op de markt

Het zal je niet echt verbazen dat er nogal wat merken te vinden zijn als het aankomt op de aanschaf van fluitketels. Als het aankomt op apparaten voor in de keuken zijn er namelijk diverse merken die over de jaren heen verscheidene producten uitbrengen. Nu is het wel zo dat er een aantal merken te vinden zijn die een betere kwaliteit weten te leveren dan enkele andere merken. Hieronder hebben we de beste merken voor de aanschaf van fluitketels onder elkaar gezet.

 • Le Creuset – Als het aankomt op de aanschaf van fluitketels is dit merk echt de beste optie die je maar kunt kiezen. De reden hiervoor is vrij simpel, het is namelijk een merk wat keer op keer de beste kwaliteit weet te leveren die er maar te vinden is. Los van het feit dat dit merk een hoge kwaliteit besteden ze ook veel aandacht aan het design. Zo is het bij de fluitketels van dit merk mogelijk om te kiezen voor alle mogelijke soorten kleurtjes.
 • Zwilling – dit merk behoort echt tot het middensegment. Dit houdt in dat je voor dit merk kunt kiezen als je op zoek bent naar fluitketels maar je niet zoveel zin hebt om hier gelijk de hoogst mogelijke prijs voor te betalen die je op dat moment maar kunt vinden. De fluitketels van dit merk zijn eigenlijk altijd gemaakt van een sterk soort staal. Door het strakke design en het hoge mate van gebruiksgemak weet je zeker dat je deze fluitketels op een fijne manier kunt pakken.

Inductie Fluitketels trends in 2021

Hoewel het mogelijk is om voor de modernere soorten fluitketels te kiezen is het vandaag de dag erg populair om juist voor de traditionele opties te kiezen. De reden hiervoor is simpel, mensen kopen de fluitketels voor een bepaald gevoel van nostalgie. Diverse merken hebben hier dan ook op ingespeeld en retro fluitketels op de markt gebracht. Deze werken net zo goed als moderne fluitketels, alleen zien ze er expres wat ouder en authentieker uit.

Samenvattend

Door ook te kiezen voor een van de fluitketels die we in dit artikel hebben laten zien ben jij ook in staat om altijd weer op een unieke manier water aan de kook te brengen. De fluitketels zijn niet alleen veel leuker om te zien, maar ook nog eens veel prettiger in gebruik. Dit maakt het een van de beste aanwinsten die je maar kunt maken voor bij jou in de keuken.