Inductie Braadpan: Beste inductie braadpannen van 2021

16 minuten lezen
braadpan inductie

Als het aankomt op het koken zijn er verschillende bronnen van verwarming waar je voor kunt kiezen. Koken op inductie is vandaag de dag nog altijd mateloos populair, met name door het feit dat het zowel duurzamer als goedkoper is. Mocht je zelf een inductie fornuis hebben dan is het van belang om goede inductie braadpannen aan te schaffen. Zonder de juiste inductie braadpannen ben je niet in staat om de voordelen van inductie optimaal te ondervinden. In dit artikel laten wij je alles zien wat je maar moet weten over het kopen van de beste inductie braadpannen van dit moment.

Inductie Braadpan top 5

 1. Tefal Trattoria Braadpan

Als het aankomt op het bestellen van inductie braadpannen is Tefal een prima merk om voor te kiezen. Dit is dan ook niet anders met de inductie braadpannen van de speciale trattoria collectie. Deze pan is voorzien van een inhoud van ruim 6,7 liter. Dit betekent dat het mogelijk is om echt alles te bereiden, ook als er mogelijk mensen over de vloer komen. Naast het feit dat je deze inductie braadpannen kan gebruiken op inductie is het ook mogelijk om ze in de oven te zetten. Dit maakt het mogelijk om heerlijke ovengerechten klaar te maken, zonder bang te hoeven zijn aan schade aan de pan. De keuze voor aluminium zorgt ervoor dat deze inductie braadpannen licht zijn en eenvoudig in de hand kunnen worden genomen. Dit maakt deze inductie braadpannen een prima aanwinst voor bij jou in de keuken.

 • Imperium inductie braadpannen

Mocht je goede inductie pannen willen kopen maar niet zoveel zin hebben om hier de hoofdprijs voor te betalen dan hoeft dit ook niet. Met de inductie pannen van het merk Imperium ben je namelijk voorzien van een uitstekende kwaliteit, altijd weer voor een zeer schappelijk bedrag. De pan die je hier ziet is een pan met een glazen deksel. Deze deksel komt natuurlijk goed pas, hiermee kan je namelijk net even wat makkelijker in de gaten houden of je eten al aan het pruttelen is. Deze inductie braadpannen kunnen gebruikt worden op onder andere inductie, gas en op keramisch. Door de stevige handvatten aan de zijkant van de inductie braadpannen kan je de pan zonder zorgen oppakken. Een prima pan die ook nog eens erg voordelig is, wat wil je nog meer hebben? Precies, dit maakt de inductie braadpannen van Imperium een prima optie om te overwegen.

 • Le Creuset Faitout Stoof

Dit merk is natuurlijk een waar begrip als het aankomt op alle mogelijke soorten pannen voor in huis. Dit is dan ook niet anders als het aankomt op het kopen van goede inductie braadpannen. Met deze pan heb je zeker iets unieks in huis. Deze inductie braadpan is te herkennen aan de kersenrode kleur. De keuze voor deze kleur brengt met zich mee dat je voorzien bent van een persoonlijke pan. De pan die je hier ziet kan besteld worden in drie verschillende maten: 24 cm, 28 cm en 32 cm. Door deze diverse opties is het niet meer zo lastig om uit te komen bij de inductie braadpannen die passen bij wat je zocht. De pan is gemaakt van een sterk soort gietijzer. Dit materiaal geleidt zeer goed waardoor je prima een stoofpotje klaar kunt maken. Door dit materiaal kan je hem ook in de oven zetten.

 • Staub Ronde Stoof

Hoewel dit merk wat minder bekend is dan de bovenstaande optie is het alsnog een erg goede optie om te overwegen als het aankomt op het bestellen van inductie braadpannen. Het bijzondere aan deze pan is dat hij is voorzien van een holle deksel. In deze holle deksel kunnen ijsblokjes geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat je gerecht net even wat malser zal worden tijdens het koken, ideaal voor bijvoorbeeld een stoofpotje. Door de speciale bolletjes in de deksel wordt het vocht inde pan gelijk verdeeld. Hierdoor zal je niet meer zo snel te maken krijgen met een uitgedroogd stuk vlees. Daar komt bij dat deze inductie braadpannen te herkennen zijn aan de grote inhoud van 6,7 liter. Deze grote pan maakt het dan ook mogelijk om eten klaar te maken voor wel 7 personen als je dit graag wilt. Zeker geen verkeerde keuze als je wat meer te besteden hebt.

 • Demeyere Apollo

Dit merk is ook echt een zeer goede keuze als het aankomt op de aankoop van inductie braadpannen. Deze pan is net als de vorige pannen voorzien van ondersteuning voor alle soorten warmtebronnen. Wat de inductie braadpannen van dit merk bijzonder maakt is het feit dat ze voorzien zijn van een glazen deksel. Met deze deksel hou je altijd weer het overzicht tijdens het koken. De grote knop aan de bovenkant van de deksel geeft de inductie braadpan een moderne en strakke uitstraling mee. Mocht je de pan van het vuur willen halen dan is dit geen probleem met behulp van de prettige grip aan de zijkant van de pan. Door de zeer hoge kwaliteit van de materialen weet je zeker dat je aankoop erg lang mee zal gaan nadat je ze in huis hebt gehaald.

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van inductie braadpannen?

Wanneer je kiest voor een van de bovenstaande opties weet je zeker dat je een prima kwaliteit in handen zult hebben. Nu is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor de andere modellen die er op de markt te vinden zijn. Een vraag die wij vaak voorbij zien komen is waar je eigenlijk op moet letten bij het kopen van goede inductie braadpannen. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we hieronder de belangrijkste factoren op een rijtje gezet. Door hierop te letten zal je nooit meer met een miskoop thuis hoeven te komen.

 • Het materiaal van de pan – het eerste waar je even goed bij stil moet staan is het materiaal van de pan. Roestvrij staal is een uitstekende keuze voor inductie braadpannen omdat dit materiaal sterk en niet corrosief is. Het is niet de beste warmtegeleider, vandaar dat het vaak met aluminium wordt gecombineerd. Gietijzeren inductie braadpannen zijn erg duur, maar wel heel duurzaam als het goed wordt onderhouden. Het geeft een zeer gelijkmatige warmte overdracht op lage standen, maar door de dikke en zware basis duurt het langer om op te warmen en af te koelen dan bij andere soorten inductie braadpannen. Sommige gietijzeren inductie braadpannen hebben een geëmailleerde gietijzeren bodem die roest helpt voorkomen. Aluminium geleidt en houdt warmte zeer goed vast en is licht.
 • De manier van koken – het klinkt misschien gek, maar ook de manier van koken is van belang voor de aankoop van nieuwe inductie braadpannen voor bij jou in huis. Wil je graag langzaam en gelijkmatig koken dan kan je het beste pannen gebruiken met een zware basis. Deze reageren langzamer op de kookzone en duren dus wat langer om volledig op te warmen. Wel zorgen ze voor een gelijkmatige en constante verwarming. Ze zijn veelzijdig en ideaal voor het bereiden van delicaat voedsel en maaltijden die wat langer op moeten staan. Deze bodems zijn meestal dikker en gemaakt van aluminium of gietijzer. Wil je snel koken dan zijn de bodems van roestvrij staal het best. Deze warmen snel op en reageren snel op veranderingen in de temperatuurinstelling. Deze pannen hebben meestal een dunnere bodem en kunnen wat sneller aanbranden.
 • De dikte van de inductie pannen – naast de keuze voor het materiaal is het ook erg belangrijk om te kijken naar de dikte van de inductie braadpannen die je op het oog hebt voor tijdens het koken. Toch zien we dat veel mensen hier de fout mee ingaan. De dikte van de inductie braadpannen wordt over het algemeen gemeten in gauge of mils. Echter moet je deze getallen wel op de juiste manier lezen.1 mil is gelijk aan 1/1000″. Dit betekent dat hoe hoger de mil, hoe dikker het metaal zal zijn. Gauge werkt juist weer omgekeerd. Hoe hoger de gauge, hoe dunner het metaal van de inductie braadpannen zal zijn. De meeste inductie braadpannen hebben een dikte tussen de 10 gauge en 22 gauge. De dikkere pannen zijn vaak wat beter, al is dit een persoonlijke keuze om te maken.
 • Anti aanbak laag of niet – het is mogelijk om te kiezen voor inductie braadpannen met een anti aanbak laag of voor inductie braadpannen zonder deze laag. De inductie braadpannen met antiaanbaklaag zijn handig voor de mensen die niet zoveel zin hebben om altijd bij de pan te moeten staan. Zoals je wel aan de naam kunt zien hoef je je bij deze pannen namelijk geen zorgen te maken over het aanbakken van je eten. Afhankelijk van je persoonlijke behoeften is het ook mogelijk om te kiezen voor de inductie braadpannen zonder deze laag. Het voordeel hiervan is dat je gezonder kunt koken.
 • De handvatten van de pan – als laatste is het ook erg belangrijk om goed te kijken naar de handvatten die er op de inductie braadpannen te vinden zijn. Wij raden je aan om te kiezen voor de inductie braadpannen die zijn voorzien van roestvrijstalen handgrepen. Het is namelijk zo dat deze de warmte niet zo goed geleiden als aluminium handgrepen. Ook zullen ze ervoor zorgen dat de pan zelf koeler blijft. Je kunt ook kiezen voor metalen handgrepen die op een of andere manier hol zijn gemaakt, dit zorgt ook voor een koelend effect. Siliconen of koelgrepen zijn ook goede opties, al is het wel zo dat deze niet geschikt zijn bij hoge temperaturen. Daar komt bij dat deze na verloop van tijd af kunnen bladderen.

Beste inductie braadpannen merken op de markt

Naast de bovenstaande factoren is het natuurlijk ook van belang om rekening te houden met het merk wat je koopt voor de inductie braadpannen. Onderling zit er namelijk veel verschil in de kwaliteit die je kunt verwachten bij een bepaald merk. Welke merken zijn nu eigenlijk het beste om te overwegen vraag je je af? Om het wat overzichtelijker te maken hebben we hieronder de beste merken inductie braadpannen verzameld die je momenteel kunt vinden:

 • Tefal – er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van dit merk hebben gehoord. Zoals je weet is dit echt een van de beste merken die men maar kan vinden voor de aankoop van inductie braadpannen. Dit merk staat bekend om het feit dat zij altijd weer de beste kwaliteit materialen gebruiken. Deze materialen zorgen ervoor dat je aankoop lang mee zal gaan. Los van het feit dat dit merk een hoge kwaliteit biedt staan ze bekend om hun lage prijzen.
 • Le Creuset – met dit merk heb je ook altijd weer een prima kwaliteit in handen. Dit merk is zeker niet goedkoop, al weet je hiermee zeker dat je niets tekort komt tijdens het koken. Het merk is te herkennen aan het mooie design en de vele kleuren die zij gebruiken. Door deze kleuren is het mogelijk om binnen no time uit te komen bij de inductie braadpannen die passen bij wat je al die tijd al zocht voor in de keuken.

Inductie braadpannen trends in 2021

Nu er steeds meer mensen zijn die besluiten om op inductie te koken zijn er ook steeds betere inductie braadpannen te vinden. Dit is met name terug te zien in het feit dat fabrikanten het mogelijk hebben gemaakt om de pannen nog lichter en dunner te maken, zonder hiervoor afbreuk te doen aan de sterkte van de pan. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe inductie braadpannen makkelijker in gebruik te nemen zijn tijdens het koken.

Samenvattend

Ook jij kan dankzij de informatie uit dit artikel aan de slag om goede inductie braadpannen aan te schaffen voor in huis. Met de juiste inductie braadpannen is het een stuk eenvoudiger om altijd weer op de best mogelijke manier te koken op inductie. Kies je voor een van de inductie braadpannen die we in dit artikel hebben genoemd dan weet je zeker dat je voorzien bent van de beste kwaliteit die je momenteel maar kunt vinden.