Beste 90CM Inductie kookplaten van 2021

15 minuten lezen
90 CM inductie kookplaten

Mocht je op zoek zijn naar nieuwe kookplaten voor in de keuken dan zijn er diverse opties om voor te kiezen. Een van de beste opties om voor te gaan zijn is nog altijd de keuze voor de 90CM Inductie kookplaten. Met de 90CM Inductie kookplaten weet je zeker dat je op een prettige, veilige en vooral duurzame manier kunt koken. Nu lang niet iedereen bekend is met het kopen van deze kookplaten hebben we ervoor gekozen om in dit artikel het een en ander op een rijtje te zetten om je zo goed mogelijk op weg te helpen.

Top 5 90 CM Inductie kookplaten

  1. Siemens EH975LVC1E

Indien je op zoek bent naar goede 90CM Inductie kookplaten voor een niet extreem hoge prijs dan zal je met deze optie niet de fout in kunnen gaan. Deze 90CM Inductie kookplaten van het bekende merk Siemens zijn te herkennen aan de uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Deze speciale 90CM Inductie kookplaten zijn voorzien van een braadsensor. Deze sensor zorgt ervoor dat je precies kunt zien wanneer het vlees of de olie warm is. Dankzij deze sensor zal je eten nooit meer aan hoeven te branden. Ook zijn de 90CM Inductie kookplaten voorzien van een boost functie die ervoor zorgt dat je pannen nog sneller warm worden dan voorheen. Een klein minputje is dat deze kookplaten geen plek hebben voor langwerpige plannen, al is dit ook gelijk het enige minpuntje wat we hebben kunnen vinden. Dit maakt deze 90CM Inductie kookplaten een prima optie om te overwegen.

2. ATAG HI9271M

De beste kwaliteit 90CM Inductie kookplaten zijn nog altijd afkomstig van het merk ATAG. Dit merk weet design en de best mogelijke kwaliteit altijd weer goed te combineren. Deze unieke 90CM Inductie kookplaten zijn voorzien van een prachtig strak touchscreen. Dankzij dit scherm is het mogelijk om de temperatuur van de platen altijd weer op de juiste manier te regelen. Net als de bovenstaande optie is ook deze optie voorzien van een boost stand. Hiermee warmen de platen nog sneller op dan bij de normale stand. Het is ook mogelijk om handmatig het vermogen van de 90CM Inductie kookplaten in te stellen. Dankzij deze handmatige instellingen ben je in staat om net even wat meer controle te houden over het koken en over de temperatuur tijdens het koken. Het is zeker geen goedkope optie, maar wel gelijk een van de beste die je maar kunt vinden.

3. Bosch PIV975DC1E

Bosch is nog altijd een van de beste opties als het aankomt op het kopen van 90CM Inductie kookplaten. Deze kookplaten zijn te herkennen aan het strakke design. De kruizen op de plaat laten je zien waar je de pannen neer kunt zetten om ze op te laten warmen. De grote zonnen in het midden van de 90CM Inductie kookplaten zorgt ervoor dat je ook een grotere pan eten klaar kunt maken als je dit graag wilt. Het is bij deze platen mogelijk om voor verschillende soorten standen te kiezen. Door deze standen weet je zeker dat je ook de controle kunt behouden als het eten al op het vuur staat. De kook automaat zorgt ervoor dat de kookzone automatisch terugschakelt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Hiermee loop je niet meer het risico om je eten te lang op te laten staan waardoor het overkookt.

4. ETNA KI390ZT

Ook ETNA heeft een goede brede 90CM kookplaat in haar assortiment. Bij deze kookplaat zit nog een bijzondere extra mogelijkheid. Als je geen 3-fasen aansluiting wilt laten installeren, maar al wel een 2-fasen aansluiting hebt, kan je de KI390ZT geschikt maken voor 2-fasen. Met een eenvoudige toetsencombinatie schakel je de kookplaat van 3-fasen naar 2-fasen. Door het slimme powermanagement lever je maar iets aan prestaties in. Zie voor meer informatie de website van ETNA.

5. Inventum 90CM Inductie kookplaat IK19035

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor het merk Inventum als het aankomt op het kopen van nieuwe 90CM Inductie kookplaten voor bij jou in huis. Dit merk is te herkennen aan de erg lage prijzen. Door deze lage prijzen weet je zeker dat je erg veel geld kunt besparen op je aankoop maar alsnog een hoge kwaliteit in handen zult hebben. Hoewel deze 90CM Inductie kookplaten over wat minder functies beschikken dan de bovenstaande opties heb je alsnog alles wat je nodig hebt. Zo is het met deze 90CM Inductie kookplaten ook mogelijk om diverse standen in te stellen. Tevens beschik je over een handige timer die ervoor zorgt dat je precies weet hoelang je eten nog moet koken. Middels de boost functie weet je zeker dat je alle pannen snel warm kunt krijgen als dit nodig is.

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van 90CM Inductie kookplaten? 

Met het bovenstaande heb je inzicht gekregen in de beschikbare opties die er te vinden zijn voor het kopen van 90CM Inductie kookplaten voor in de keuken. Nu weet je natuurlijk nog niet waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe 90CM Inductie kookplaten voor bij jou in huis. Wil je ervoor zorgen dat je zeker weet dat je met de juiste aankoop thuis zal komen dan is het van belang om goed op de onderstaande factoren te letten bij het maken van je aankoop.

  • De grootte van de kookplaten – het eerste waar je natuurlijk goed naar moet kijken als het aankomt op de aankoop van 90CM Inductie kookplaten is naar de grootte en het aantal van de platen. Hoewel platen je nodig hebt en hoe groot ze precies moeten zijn hangt af van je eigen individuele wensen voor je aankoop. Woon je met veel mensen samen dan zijn de 90CM Inductie kookplaten met 5 pitten een prima optie. Ben je maar in je eentje dan is het met twee pitjes al genoeg om optimaal aan de slag te gaan tijdens het koken.
  • De automatische detectie – sommige inductiekookplaten hebben ook een automatische pan detectie die ervoor zorgt dat de verwarming wordt uitgeschakeld zodra het kookgerei van de kookplaat wordt gehaald. De meeste inductiekookplaten schakelen automatisch uit en zorgen zo voor minder energieverspilling na 60 seconden wanneer de pan van de kookplaat wordt gehaald. Bij sommige modellen wordt de werking gestopt wanneer het kookgerei wordt verwijderd. Vervolgens verschijnt er een symbool. Wanneer de pan op de verwarmingszone wordt geplaatst, gaat het koken verder met de eerder ingestelde vermogensniveaus. Dit is zeker een handige functie om mee te nemen bij het maken van je aankoop.
  • De speciale veiligheidssensoren – indien het mogelijk is raden wij je aan om te kiezen voor de platen die zijn voorzien van veiligheidssensoren. Sommige inductie platen zijn voorzien van speciale veiligheidssensoren die de temperatuur van de bodem van het kookgerei controleren. Dit helpt in geval van leeg kookgerei dat op de verwarmingszone wordt gelaten terwijl de stroom is ingeschakeld. Het vermogen wordt aangepast om schade aan de kookplaat en het kookgerei te voorkomen. Tegenwoordig worden de temperaturen van inductiekookplaten geregeld via WIFI of een smart device. Andere modellen zijn voorzien van een speciale beveiliging voor kinderen.
  • De automatische uitschakeling – tijd om door te gaan naar de volgende factor. Een andere belangrijke functie waar je namelijk op moet letten bij het maken van je aankoop is de speciale automatische uitschakeling. Hiermee wordt het element automatisch uitgeschakeld of uitgeschakeld bij oververhitting of wanneer men kookgerei verwijdert. Veel inducties hebben deze veiligheidsfunctie. Als er ongeschikt kookgerei wordt gebruikt, geeft een symbool dit aan en na korte tijd schakelt de kookzone zichzelf uit. Bij sommige modellen is een pieptoon te horen en bij sommige knippert het display aan en uit. Om volledig uit te schakelen kan het nodig zijn de schakelaar uit te drukken. Het voordeel van deze functie is natuurlijk dat je veel minder risico loopt op brandgevaar wanneer je het vuur te hoog hebt staan.
  • Het vermogen van de kookplaat – het volgende waar je goed op moet letten bij het kopen van kookplaten op basis van inductie is natuurlijk het vermogen die de plaat met zich mee weet te brengen. Een hoger vermogen zorgt voor sneller koken, maar kan ook duurder zijn. Bij sommige modellen lopen de prijzen erg snel op als je kiest voor een hoger vermogen, hier moet je dus wel rekening mee houden bij het maken van je aankoop. De meeste kookplaten op basis van inductie hebben een vermogen tussen 1000-2000W. Als je kookplaten nodig hebt waarmee je sneller kunt koken moet je zeker kiezen voor inductiekookplaat met een hoger vermogen. Hoeft het van jou allemaal niet zo snel dan is een hoger vermogen niet nodig.
  • De vooringesteld menu’s – kijk als laatste even of de 90CM Inductie kookplaten voorzien zijn van vooraf ingestelde menu’s, ook wel een voorgeprogrammeerd menu. Afhankelijk van het gerecht dat je kookt, past het voorkeuzemenu de temperatuur van het apparaat aan. Dus of je nu melk kookt of groenten bakt, de inductiekookplaat past de temperatuur aan tijdens het koken. Dit maakt het mogelijk om altijd weer te zorgen voor de meest heerlijke gerechten, wie wil dat nu niet met de 90CM Inductie kookplaten?

Beste 90CM Inductie kookplaten merken op de markt

Mocht je kiezen voor de 90CM Inductie kookplaten dan is het mogelijk om te kiezen voor talloze merken. Deze merken lopen echter wel sterk uiteen. Welke merken zijn nu het beste vraag je je af? Hieronder hebben we de beste merken voor de aankoop van 90CM Inductie kookplaten uiteengezet:

  • ATAG – mocht je het niet erg vinden om wat meer te betalen voor jouw 90CM Inductie kookplaten dan is het handig om te kiezen voor het merk ATAG. Dit merk staat bekend om de hoge kwaliteit die zij altijd weer weten te leveren voor alle soorten producten bij hen in het assortiment. Los van deze hoge kwaliteit ben je bij ATAG voorzien van een strak design wat echt prachtig zal staan in de keuken. Niet voor niets dat ATAG zo bekend is geworden.
  • Bosch – het merk Bosch is eveneens een zeer goede optie om te overwegen als je op zoek bent naar nieuwe 90CM Inductie kookplaten voor in de keuken. Dit merk is over het algemeen wat goedkoper dan de optie van hierboven. Hierdoor is het dus niet meer nodig om gelijk veel geld neer te leggen voor een nieuwe keuken. Ondanks de iets lagere prijs krijg je bij Bosch alsnog de best mogelijke kwaliteit die er op dit moment maar te vinden is. Dit maakt het zeker geen verkeerde optie om zelf te overwegen.

90CM Inductie kookplatentrends in 2021 

Als het aankomt op de 90CM Inductie kookplaten dan zien we dat er veel vernieuwing plaatsvindt. Zo zijn eigenlijk alle kookplaten vandaag de dag al uitgerust met een handige timer om het koken bij te houden. Sommige modellen zijn voorzien van eenvoudige flexibele zones die gelijk versteld kunnen worden als dit nodig is. Deze hoge mate van innovatie brengt met zich mee dat je 90CM Inductie kookplaten in huis kunt halen die het koken net even wat makkelijker maken dan voorheen.

Samenvattend

We hopen dat je dankzij hetgeen in dit artikel naar voren is gekomen een beter beeld hebt gekregen over het kopen van nieuwe 90CM Inductie kookplaten voor in huis. Deze informatie heeft er als het goed is voor gezorgd dat je niet meer zo snel voor verrassingen komt te staan. De vele modellen maken het mogelijk om binnen no time uit te komen bij de 90CM Inductie kookplaten die perfect aansluiten bij wat je al die tijd al voor ogen had.