Beste 5 Pits inductie kookplaten van 2021

16 minuten lezen
5 Pits inductie kookplaat

Al een lange tijd op zoek naar nieuwe inductie 5 pits kookplaten? Dan ben je zeker niet de enige, er zijn de laatste tijd namelijk veel mensen die kiezen voor het koken op inductie. Door de vele voordelen is het dé aanwinst om te maken. Nu niet iedereen bekend is met het kopen van nieuwe inductie 5 pits kookplaten hebben we besloten om de belangrijkste informatie in dit artikel op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen weet je zeker dat je tijdens het kopen van inductie 5 pits kookplaten niet meer voor verrassingen komt te staan.

Top 5 5 pits inductie kookplaten

  1. Siemens EH975LVC1E

Mocht je op zoek zijn naar inductie 5 pits kookplaten dan zijn dit prima platen om te overwegen. Deze platen zijn voorzien van een speciale techniek die energie bespaart tijdens het koken. De buitenste kringen op de inductie 5 pits kookplaten zijn echter sterk genoeg om alle pannen optimaal op te warmen. Middels de speciale braadsensor krijg je een notificatie wanneer de olie of boter in de pan precies op de juiste temperatuur is. Ligt het vlees in de pan dan zal de sensor ervoor zorgen dat de hoogte van de temperatuur constant blijft tijdens het koken. Net iets te laat met koken? Maak je geen zorgen, de inductie 5 pits kookplaten zijn namelijk voorzien van een speciale boost functie. Hiermee weet je zeker dat de pannen binnen no time warm zullen zijn. Dit maakt het dé aanwinst om te maken.

Naast de bovenstaande inductie 5 pits kookplaten zijn er bij Siemens natuurlijk nog veel meer modellen te vinden waar je uit kunt kiezen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor de Siemens EH845FVB1E platen voor in de keuken. Deze inductie 5 pits kookplaten zijn te herkennen aan de enorme gebruiksgemak. Deze eenvoudige bediening brengt met zich mee dat de kookplaten door iedereen in gebruik kunnen worden genomen. Een andere handige functie van deze inductie 5 pits kookplaten is de speciale kinderbeveiliging. Middels deze beveiliging hoef je je nooit meer zorgen te maken over je kinderen die alleen thuis zijn. De ruim 17 kookstanden maken het mogelijk om de inductie 5 pits kookplaten op de best mogelijke manier in gebruik te nemen. Niet goedkoop, maar wel een zeer goede optie door alle speciale functies die deze kookplaten hebben. Dit maakt het een goede keuze om te overwegen.

Naast de inductie 5 pits kookplaten van Siemens is het ook mogelijk om te kiezen voor het merk Bosch. Dit merk staat net als het bovenstaande merk bekend om de hoge kwaliteit die zij te bieden hebben. Kies je voor de inductie 5 pits Bosch PXV875DC1E kookplaten dan is dit ook niet anders. Met deze platen is het mogelijk om gebruik te maken van flexibele kookzones. Dit maakt het mogelijk om één grote zone te gebruiken of om juist te kiezen voor 2 aparte zones. Net als de bovenstaande modellen is ook deze kookplaat voorzien van een handige braadsensor om de olie op de juiste temperatuur te krijgen voor het koken. Het zijn inductie 5 pits kookplaten die het mogelijk maken om alle gerechten klaar te maken die je maar voor ogen hebt. Een klein nadeel is dat de kookzones niet automatisch uit zullen gaan als de pan overkookt.

We blijven even hangen bij het merk Bosch, het is namelijk een prima merk om te overwegen voor bi jou in de keuken. Deze kookplaten zijn gemaakt van een zeer sterk soort roestvrijstaal. Door de keuze voor het RVS materiaal is het mogelijk om de inductie 5 pits kookplaten lang in gebruik te nemen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze niet lang mee zullen gaan. De inductie 5 pits kookplaten zijn voorzien van diverse speciale functies om ervoor te zorgen dat je op een prettige manier kunt koken. Zo beschikken deze kookplaten over een gebruiksvriendelijke controle interface waar alle knoppen op te vinden zijn. Middels deze knoppen is het mogelijk om de controle te behouden over zowel de zones als de temperatuur tijdens het koken. Daar komt bij dat deze inductie 5 pits kookplaten te herkennen zijn aan het zeer strakke design voor in de keuken.

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor de inductie 5 pits kookplaten van het merk ATAG. Dit merk is duurder dan de bovenstaande opties, echter krijg je hier ook wel gelijk de best mogelijke kwaliteit die je maar kunt vinden. Deze inductie 5 pits kookplaten zijn voorzien van een zeer sterke boost functie die het mogelijk maakt om de pannen erg snel op te warmen. Ook zijn de zones voorzien van flexibele instellingen waardoor je ze zelf in kunt stellen. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een grote zone te realiseren voor het koken op een grote pan. Wat deze inductie 5 pits kookplaten ook bijzonder maakt is het feit dat de zones voorzien zijn van een warmhoud functie. Dankzij deze functie maakt het niet meer uit als je in de file staat, je kunt altijd genieten van lekker warm eten.

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van Inductie 5 Pits kookplaten?

Nu je weet welke inductie 5 pits kookplaten er op dit moment te vinden zijn is het tijd om te kijken naar de beste tips en tricks die wij je mee kunnen geven bij het kopen van nieuwe inductie 5 pits kookplaten. Het is namelijk zo dat er diverse factoren van belang zijn om in overweging te nemen bij het maken van een aankoop. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder de meest belangrijke factoren voor het kopen van Inductie 5 Pits kookplaten voor je op een rijtje gezet.

  • Maat van de inductie kookplaten – het eerste waar je op moet letten is de maat van de kookplaten zelf. Als je goed bent in multitasking, is het een goed idee om te gaan voor twee zones die tegelijkertijd kunnen koken. Een inductiekookplaat kan 1,2,3,4 of 5 inductiezones hebben. Twee zones zijn het meest gebruikelijk in Hong Kong, drie zijn het meest gebruikelijk in Japan en 4 zones zijn het meest gebruikelijk in de VS en Europa. De 5 zones zijn echter het nieuwste van het nieuwste. Het voordeel van deze kookplaten is dat je over net even wat meer ruimte beschikt voor bij het koken, iets wat zeker van pas zal komen.
  • Soort kookzones op de platen – het volgende om bij stil te staan is het type kookzone voor de platen. Grote kookzones hebben meestal een diameter van meer dan 21 cm, zodat ook groter kookgerei kan worden gebruikt. De kookzones in de meeste kookplaten zijn afgebakend en hebben duidelijke richtlijnen voor de grootte van het kookgerei dat geschikt is voor bepaalde zones. Kies een inductiekookplaat met een extra grote, flexibele en kleine kookzone. Deze zijn beter afgestemd op verschillende maten kookgerei.
  • Het type bedieningspaneel – sta ook goed stil bij het bedieningspaneel van de kookplaten die je op het oog hebt. Dit is de plaats waar alle instelmogelijkheden voor het koken beschikbaar zijn. Er zijn hoofdzakelijk drie soorten bedieningspanelen waar je voor kunt kiezen als het aankomt op het kopen van inductiekookplaten. Er is draaiknopbediening, drukknopbediening, en aanraaksensorbediening. Aanraakpanelen zijn iets duurder dan de knoppen die ingedrukt kunnen worden. Het voordeel is wel dat deze er net even wat mooier uitzien dan de normale knoppen. Het bedieningspaneel laat je alles zien wat je maar moet weten tijdens het koken. Hier kan je denken aan de temperatuur, timer of aan de zones.
  • De temperatuur van de platen – bij de aanschaf van een inductie moet je ook rekening houden met de temperatuur- en vermogen intervalinstellingen die er op de plaat te vinden zijn. Zorg ervoor dat de inductie standaard met een lage temperatuur/vermogen-instelling begint. Voor de beste resultaten is het beter om temperatuurregelbare kookplaten te nemen die tijdens het koken kunnen worden ingesteld. Sommige draagbare inductiekookplaten hebben hogere maximumvermogens (2100 w). Sommige inducties hebben een laag maximum vermogen (maximaal 1500W of 1700W) maar deze inducties leveren bijna dezelfde temperatuur output als een gewone 2000W of een 2100W kookplaat.
  • De timer van de kookplaat – veel inducties hebben een timer. Die komt van pas wanneer je eenvoudig eten wilt verwarmen of wilt gaan koken. Je kunt instellen hoe lang je een bepaald gerecht op de inductiekookplaat wilt hebben. Als de tijd voorbij is, schakelt hij automatisch onmiddellijk uit. Idealiter worden de kookvelden geleverd met een ingebouwde digitale kookplaat-timer met stappen van één minuut die kunnen oplopen tot 170 minuten. Na de vooraf ingestelde tijd schakelt de kookplaat automatisch uit en verbruikt geen stroom meer, waardoor energie wordt bespaard en ongelukken worden voorkomen. Wij raden je echt aan om altijd voor platen met een timer te kiezen.
  • De ingestelde kookmenu’s – ook worden veel inducties worden geleverd met vooraf ingestelde kookmenu’s. Deze zijn ingesteld voor een bepaalde warmte en tijd voor elk voedsel. De kookmenu’s omvatten grillen, roeren, koken, bakken en andere dingen die je tijdens het koken kunt doen. Dit zijn handige en gebruiksvriendelijke functies die tijd besparen door de instellingen van het koken sneller te selecteren. Zonder deze functies moet je de warmte en het vermogen voor elk gerecht telkens anders instellen. Dit maakt het zeker een handige optie om in het achterhoofd te houden bij het koken van nieuwe platen voor bij jou in de keuken.

Beste inductie 5 pits kookplaten merken op de markt

Indien je op zoek bent naar inductie 5 pits kookplaten is het mogelijk om voor verschillende merken te kiezen. Nu is het niet zo dat ieder merk dezelfde kwaliteit weet te bieden. Hieronder hebben we de beste merken van dit moment voor je uiteengezet en beschreven:

  • ATAG – dit merk is echt het beste van het beste als het aankomt op het kopen van inductie 5 pits kookplaten. Het merk staat bekend om de vele functionaliteiten en de strakke vormgeving. Door dit strakke design weet je zeker dat je voorzien bent van inductie 5 pits kookplaten die prachtig staan in de keuken. Het is niet voor niets een van de beste merken die je maar kunt vinden op dit moment.
  • Bosch – Bosch is ook een prima merk om te overwegen als je op zoek bent naar inductie 5 pits kookplaten voor in huis. Dit merk is niet goedkoop, al is het wel een stuk voordeliger dan het merk wat hieronder aan bod is gekomen. Dit maakt het een goed alternatief voor de mensen die goede inductie 5 pits kookplaten willen bestellen maar niet de hoofdprijs willen betalen.
  • Siemens – ook met Siemens weet je zeker dat je een goede kwaliteit in huis weet te halen voor de aankoop van inductie 5 pits kookplaten. De prijzen van dit merk komen overeen met die van Bosch, dit maakt het dus tot een merk wat echt tot het middensegment behoort. Een prima optie om te overwegen voor bij jou in de keuken.

Inductie 5 Pits kookplaten trends in 2021

We zien dat er op het gebied van de inductie 5 pits kookplaten steeds meer innovatie plaatsvindt. Dit is met name terug te zien in het feit dat de kookplaten voorzien zijn van diverse functies om het koken nog makkelijker te maken dan voorheen. Zo zien we dat steeds meer modellen voorzien zijn van een flexibele zone waarmee je meer controle uit kunt oefenen over de inductie 5 pits kookplaten tijdens het koken.

Samenvattend

Door het bovenstaande heb je als het goed is een beter beeld gekregen over het kopen van inductie 5 pits kookplaten. Kies je voor inductie 5 pits kookplaten dan ben je in staat om op de best mogelijke manier te koken in huis. De hoge mate van gebruiksvriendelijkheid, lage gebruiksgemak en sterke materialen maken de inductie 5 pits kookplaten een van de beste aanwinsten om te maken voor in huis.