Inductie Fornuis: 5 beste inductie fornuizen van 2021

16 minuten lezen
beste inductie fornuis 2021

In deze koopgids vertellen we je alles wat je moet weten over de beste inductie fornuizen van 2021. Misschien omdat je een fornuis zoekt voor in de nieuwe keuken of omdat je liever op inductie kookt. Als je kiest voor een fornuis, dan heb je niet alleen de beschikking over een inductie kookplaat. Deze fornuizen zijn vaak ook voorzien van een oven. Wat zijn de beste inductie fornuizen van 2021? Aan welke eisen moeten een fornuis op inductie voldoen en wat zijn de beste merken op de markt? We vertellen je er alles over in deze top 5.

Top 5 inductie fornuizen

1. AEG CIB6640ABM

Dit prachtige inductie fornuis van AEG is van alle gemakken voorzien. Vanaf nu kun je thuis eten bereiden als een echte topchef. De inductie kookplaat heeft 4 zones en werkt middels een 3-fasen stekker. De doorsneden van de grootste kookzone is maar liefst 21 centimeter. Daarnaast heeft elke zone een boostfunctie waardoor je water sneller aan de kook brengt of vlees eenvoudig kunt aanbakken. Dit inductie fornuis van roestvrij staal heeft een hoogte van 85 cm en een breedte van 59,6 cm.

Dit AEG fornuis is voorzien van een elektrische oven met een SteamBake functie. In combinatie met stoom geef je zelfgebakken broden of taarten een knapperige korst. De oven heeft daarnaast een onder- en bovenwarmte, hetelucht en grill functie waarmee je gerechten kunt bereiden tot een temperatuur van 275 graden. De oven van dit inductie fornuis bedien je aan de hand van draaiknoppen aan de voorzijde.

2. Etna FIV560ZWA

Dit prachtige zwarte inductie fornuis van Etna is het middelpunt van jouw keuken. De inductie kookplaat heeft 4 zones en maar liefst 10 standen. Daardoor kook je altijd op de juiste temperatuur. Snel water aan de kook brengen of een pan verwarmen doe je met de geïntegreerde boostfunctie. Dit inductie fornuis is voorzien van een elektrische oven met een maximum temperatuur van 270 graden.

Je kunt gebruik maken van de heteluchtfunctie met turbo, maar ook van de grill of boven- en onderwarmte. Door de 5 inschuifhoogtes wordt jouw gerecht altijd perfect gaar. De opberglade geeft plaats aan bakplaten of pannen. Dit inductie fornuis werkt op een 2-fasen stekker. Dit Etna fornuis heeft een breedte van 60 cm en een hoogte van 89,9 cm. Daardoor is dit inductie fornuis ook geschikt voor langere mensen.

3. Bosch HLR 390020

In deze top 5 beste inductie fornuizen van 2021, mag deze Serie 4 van Bosch zeker niet ontbreken. Het stijlvolle fornuis is voorzien van een inductie kookplaat met 4 zones en werkt middels een 3-fasen stekker. De kookzones van de inductie kookplaat hebben allemaal een powerboost functie. Daarmee kun je de warmte van de zones tijdelijke flink omhoog brengen. Handig voor het snel aan de kook brengen van water voor de pasta.

Je kunt ook gebruik maken van de ingebouwde timer en panherkenning. Samen met het kinderslot maakt dit koken nog veiliger. De 3D heteluchtoven voorziet je van de functies die je nodig hebt. De oven is voorzien van onder- en bovenwarmte, maar ook van een grill- en pizza stand. De oven van dit inductie fornuis verwarmt tot maar liefst 275 graden, heeft een inhoud van 66 liter en is voorzien van 5 inschuifhoogtes.

4. Bosch HLS 59D320

Dit strak vormgegeven inductie fornuis van Bosch is voorzien van 4 zones. Elke kookzone is apart voorzien van een boostfunctie. Daarmee kun je water sneller tot het kookpunt brengen maar ook vlees dichtschroeien en aanbakken. De zones zijn tevens voorzien van panherkenning. Dat betekent dat ze automatisch in- of uitschakelen als de pan op de zone wordt geplaatst of weg wordt genomen. Wil je grote stukken vlees bakken in een grote pan? Dan kun je de zones ook schakelen via de combi zone functie.

Je bedient de inductie kookplaat via een helder touchscreen. De elektrische oven met draaiknoppen werkt op een 3-fasen stekker en heeft een inhoud van 66 liter. Je kunt kiezen tussen maar liefst 5 inschuifhoogtes. Maak gebruik van de grill of heteluchtfunctie, of bereid gerechten met onder- en bovenwarmte. Dit inductie fornuis van roestvrijstaal heeft een hoogte van 85 cm en een breedte van 60 cm.

5. Inventum VFI16042ZWA

Inventum is hét merk als het aankomt op kwalitatieve inductie fornuizen. Dit fornuis van staal heeft een moderne uitstraling en is uitgevoerd in de kleur zwart. Daardoor past deze in vrijwel elke keuken. Het fornuis kan worden aangesloten middels een 2 of 3-fasen stekker en kent 4 kookzones met restwarmte indicatie en kinderslot. De grootste kookzone heeft een diameter van 21 cm.

Je kunt gebruik maken van  van maar liefst 9 kookstanden en een boostfunctie. De elektrische oven van dit inductie fornuis heeft 5 inschuifhoogtes en 11 uitgebreide programma’s. Je kunt niet alleen grillen, maar ook gebruik maken van boven- of onder warmte tot een maximum temperatuur van 250 graden. De oven is met een inhoud van 65 liter lekker ruim. Zo kun je in een korte tijd diverse gerechten bereiden. Via de inductie kookplaat én de elektrische oven.

Koopgids: waar moet je op letten bij het kopen van inductie fornuizen?

In jouw zoektocht naar de beste inductie fornuizen van 2021, wil je natuurlijk wel weten waar je bij de aanschaf op moet letten. In eerste instantie moet het fornuis passen in de ruimte die je beschikbaar hebt. Bij de aankoop is het dus belangrijk om op de afmetingen te letten. Ook de inhoud van de oven, de inschuifhoogtes én de maximum temperatuur zijn belangrijk. Evenals ovenfuncties zoals grillen  of onder- en bovenwarmte. Ook de inductie kookplaat moet aan jouw wensen voldoen. Bijvoorbeeld als het aankomt op het aantal kookzones en of je deze zones kunt combineren. Wat is nog meer belangrijk bij de aanschaf van inductie fornuizen?

Afmetingen van het fornuis

Als je van plan bent om een inductie fornuis te kopen, dan is het in de eerste plaats belangrijk om te letten op de afmeting. Het fornuis moet namelijk passen in de ruimte die je beschikbaar hebt. Ook moet de bovenzijde van het fornuis aansluiten op het aanrechtblad. Zeker als je jouw keuken als één geheel wilt houden. Ook de breedte is belangrijk.

De meeste inductie fornuizen met 4 kookzones hebben een breedte van circa 60 cm. De hoogte kan wel behoorlijk variëren. Ben je wat langer en wilt je comfortabel kunnen koken? Kies dan voor een inductie fornuis met een hoogte van ongeveer 90 cm. Let ook op de diepte van het fornuis en houd daarbij rekening met de aansluiting en positionering van de stekker.

Ovenfuncties

Inductie fornuizen met een oven kennen verschillende functies. Welke functies voor jou belangrijk zijn is vooral een persoonlijke keuze. Dat heeft vooral te maken met de gerechten die je vaak of graag bereidt. Maak je zelf brood of ben je een fanatieke taartenbakker? Kies dan voor een inductie fornuis met een oven die voorzien is van een stoomfunctie. Daardoor bak je elk brood of elke taart lekker knapperig.

Daarnaast zijn de meeste ovens van inductie fornuizen uitgerust met een grillfunctie en onder- en bovenwarmte. Ben je een fan van de Italiaanse keuken en maak je vaak pizza’s uit eigen oven? Er bestaan zelfs inductie fornuizen met een pizzastand. Daarnaast kun je ook gebruik maken van functies als een timer met alarm.

Aantal kookzones

Een inductie fornuis heeft natuurlijk ook een bijpassende kookplaat. Deze inductie kookplaten zijn eenvoudig te bedienen door middel van een touchscreen. Bij de aanschaf van een inductie fornuis is het belangrijk om op het aantal kookzones te letten. Let ook op de diameter van de zones. Zo weet je zeker dat jouw inductie pannen goed passen. Een inductie fornuis kan tevens zijn voorzien van zones met een boostfunctie.

Deze functie zorgt ervoor dat water nog sneller aan de kook komt. Een booster kun je ook gebruiken voor het snel aanbraden van vlees, om dit daarna te garen in de oven van het inductie fornuis. Kook je vaak in langwerpige pannen? Let bij de aanschaf dan op de mogelijkheid om zones te kunnen combineren. Zo heb je één grote zone tot je beschikking als dat nodig is.

Inhoud van de oven

In jouw zoektocht naar de beste inductie fornuizen van 2021, let je natuurlijk ook op de inhoud van de oven. Daardoor kom je nooit ruimte te kort en kun je tegelijkertijd meerdere gerechten bereiden. Niet alleen via de inductie kookplaat, maar ook in de oven. De oven van een inductiefornuis kent verschillende inhoudsmaten. Meestal ligt deze rond de 60 liter. Een inductie fornuis met een oven van 60 liter is doorgaans ruim genoeg voor een middelgroot gezin. Heb je vaak meerdere gerechten die je in de oven moet bereiden? Dan kun je ook nog kiezen voor een inhoud van 65 liter. Je kunt dan gebruik maken van 5 inschuifhoogtes.

Soort aansluiting

Inductie fornuizen kunnen verschillende soorten aansluitingen hebben. Vaak gaat het om een aansluiting middels een 2 of 3-fasen stekker. Welke aansluiting je kiest is afhankelijk van de stroomtoevoer die je beschikbaar hebt. Ook de plaatsing van de stekker is van belang. Deze kan aan de achterzijde van het inductie fornuis zitten, maar ook aan de zijkant.

Een inductie fornuis kun je over het algemeen prima zelf aansluiten. Zeker als je enigszins verstand hebt van elektriciteit. Ontbreekt het je hier aan of heb je gekozen voor een fornuis welke werkt op krachtstroom? Laat deze dan altijd aansluiten door een erkende installateur. Zo weet je namelijk zeker dat het inductie fornuis op de juiste manier is aangesloten én dat je deze veilig kunt gebruiken.

Beste inductie fornuizen merken op de markt

Kiezen voor de beste merken op het gebied van inductie fornuizen biedt voordelen. Daardoor kun je niet alleen genieten van een duurzame kwaliteit, maar ook van een prachtige design en gebruiksgemak. Gelukkig zijn er behoorlijk wat goede merken op de markt. Daarbij kun je denken aan Bosch, maar natuurlijk ook aan Inventum of AEG. Merken die overtuigen door een breed assortiment aan kwalitatieve inductie fornuizen. Wat zijn de beste merken op de markt?

  • AEG: dit merk is al jarenlang een betrouwbare speler op de markt. Zeker als het gaat om inductie fornuizen. AEG staat bekend om zijn innovaties op het gebied van koken. Voorbeelden daarvan zijn inductie fornuizen met een ingebouwde SteamBake functie voor het bakken van taart en brood.
  • Inventum: Hecht je waarde aan inductie fornuizen met een stijlvol design? Dan kies je voor een merk als Inventum.  Producten van dit merk worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen en voorzien je van een ultiem gebruikscomfort. Inductie fornuizen zijn voorzien van de laatste snufjes op het gebied van koken, bakken en braden.
  • Bosch: Inductie fornuizen van Bosch behoeven eigenlijk weinig introductie. De fornuizen zijn voorzien van een stijlvol en praktisch design. Bosch fornuizen hebben een lange levensduur en zijn voorzien van alle functies die je tijdens het gebruik van de kookplaat of de oven nodig hebt.
  • Etna: Een moderne keuken kan niet zonder apparatuur van Etna. Het merk staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Een inductie fornuis van Etna overtuigd door zijn innovatieve functies waarmee je jouw kookkunsten eenvoudig naar een hoger niveau kunt brengen. Het merk Etna staat daarnaast ook bekend om het overweldigende gebruiksgemak.

Inductie fornuizen trends in 2021

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van inductie fornuizen. We zien fornuizen met een kookzones die gecombineerd of apart gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn de ovens van deze fornuizen uitgerust met handige snufjes. Zoals een pizzastand of een stoomfunctie. Met behulp van water bereid je in een handomdraai de meeste knapperige broden en taarten. Ook matte en donker gekleurde inductie fornuizen blijven in 2021 de trend. Ze vormen een geheel of juist een hip contrast met de kleuren van jouw keuken.  trends op het gebied van inductie fornuizen zijn ook grote draaiknoppen in combinatie met een touchscreen bediening.

Samenvattend

Samenvattend kunnen we concluderen dat de beste inductie fornuizen van 2021 vooral gericht zijn op gebruiksgemak en innovaties. Door de handige functies van zowel de inductiekookplaten als de ovens, maak je thuis de meest professionele en lekkerste gerechten. Donker gekleurde fornuizen en roestvrij staal blijven de trend. Evenals kookzones die je kunt combineren, handige ovenfuncties en een ruime inhoud. Kies voor een oven met een inhoud van 60 of zelfs 65 liter. Daarmee vormt een inductie fornuis een belangrijk onderdeel van jouw keuken. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je op zoek bent naar inductie fornuizen van AEG, Etna of Bosch.